Sydafrika Tjekliste

Når du rejser alene med børn til Sydafrika er der nogle ting der skal være på plads. Det jeg efter mange opkald og masser af google søgninger er kommet frem til er følgende:

  1. Fuldmagt fra fædre eller bevis på at du har fuld forældremyndighed på engelsk. Sørg for at være i god tid hos Statsforvaltningen. Når du modtager dokumentet skal det verificeres med stempel og underskrift. Det forgår på en af Statsforvaltningens 9 afdelinger. I København er adressen: Ellebjergvej nr 52, 2450 København SV. Forvent op mod en times ventetid. Dokumentet skal oversættes til engelsk af en statsautoriseret oversætter. Til dette kan jeg anbefale: https://easytranslate.com
  2. Dåbsattest oversat til engelsk. Dette kan du nemt gøre på borger.dk. Det tager ca. 5 dage før det lander i den postkasse, men du kan også bestille og afhente dagen efter på nærmeste sogne kontor.
  3. pas der er gyldigt i minimum 30 dage ud over opholdets varighed
  4. Vacciner, hepatitis A, stivkrampe og difteri. Disse kan du få hos egen læge, på apoteket eller evt rejseklinikken.

Supplerende info:

Turistvisum i indtil 90 dage udstedes ved ankomsten.

Der skal være mindst 2 blanke sider i passet.

Passet skal være maskinlæsbart.

Forlængede pas anerkendes ikke, da forlængelsen ikke er maskinlæsbar.

Det er ikke muligt at indrejse i Sydafrika på et midlertidigt/provisorisk pas, med mindre der er tale om en dokumenteret nødsituation, som omfatter enten alvorlig sygdom eller død.

Børn (under 18 år) skal medbringe deres fødselsattest, hvor barnets samt begge forældres navne skal fremgå (se yderligere vejledning på nedenstående links). Rejser barnet kun med den ene eller uden begge forældre, kræves der også dennes/disses samtykke til rejsen (se nedenstående link til Parental Consent Form). Eller som nævnt i punkt 1, bevis på at du har den fulde forældremyndighed. I praksis anbefales det at medbringe fødselsattester på dansk og engelsk, som kan udstedes ved henvendelse til et Kirkekontor i Danmark (www.sogn.dk). Samtykkeerklæringen bør ligeledes være udformet på engelsk. For yderligere oplysninger kontakt Sydafrikas ambassade i København. Se endvidere immigrationsmyndighedernes brochure og vejledning. En trinvis guide, som oplyser, hvilke dokumenter der skal medbringes, findes her.

Håber ovenstående har været en hjælp for dig.

Rigtig god rejse 🙂

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *