På vej mod nye eventyr med DSA

Sidder i saksen. Jeg har sagt mit job op og er nu på dagpenge eller retter sagt i karantæne. Det er langt fra drømmen at være på dagpenge, det ved alle der har prøvet det. Jeg er træt, som i træt og stresset og udmattet, men det skal jeg ikke kede dig med. Med dette skriv vil jeg bare gerne fortælle lidt om det CV møde jeg var til sidste torsdag og hvilke tanker det satte igang hos mig.

Du kan læse lidt om mine tanker før jeg sagde mit job op her

Faktisk savner jeg allerede at gå på job, men jeg skylder mine unger at være der for dem.

Træder ind i et rum hvor der i forvejen sidder godt 35 kvinder, bliver krydset af på en liste og sætter mig ved et bord. Mødet på 3 1/2 time er obligatorisk. Deltager jeg ikke kan jeg miste min ret til dagpenge, er jeg på forhånd blevet varslet. Ved siden af mig sidder to kvinder der lige er blevet færdige med en kandidat uddannelse som allerede har søgt flere jobs og som glæder sig til at komme ud og arbejde.

Vi bliver undervist i regler og pligter og får gode råd til jobsøgningen. Det føles som om jeg er en del af en sekt. Vi SKAL søge jobs og det bliver værst for os selv hvis ikke vi gør det. Hvad er der blevet af det danske begreb: ROLIG NU ? Jeg og en masse af de andre meldte os ledige for 3 dage siden, mange af os har allerede søgt jobs. Hvorfor skal det hele være så regelret og mekanisk og med så mange trusler om at miste dagpengeretten? Som den ene af damerne selv sagde: vi tror på i gerne vil arbejde… nå ok, jamen tak for tilliden dame. Det var tydeligt hun var den der beroligede og glattede ud, mens den anden stod og remsede op i flæng hvad vi skulle, måtte og burde.

Der kom et spørgsmål: hvad sker der hvis man vælger at sige nej til et job? Den opremsende dame sagde: Får du tilbudt et job og siger nej, så får du karantæne og kan miste retten til dagpenge. Den udglattende dame afbrød og sagde: vi tjekker jer jo ikke og hvis det er urimelige forhold kan man selvfølgelig sige nej. Ok, jamen det er da godt vide. Den opremsende dame så ikke tryg ud ved situationen.

Det der bare ikke blev snakket om var sanktionerne. Det virkede som om det ikke var kærkomment da jeg spurgte: Er det rigtigt vi bliver trukket i dagpenge hvis ikke vi har arbejdet mens vi er på dagpenge ? Flere af de andre kvinder kiggede undrende på mig. Der blev svaret kort, det er rigtigt ja, men det skal vi ikke ind på her. Nå. Jeg vidste det kun fordi en veninde havde fortalt mig det. Hun fortalte mig også at vi bliver trukket 2000 kroner hvis vi glemmer at tjekke vores jobopslag. Det blev der heller ikke nævnt noget om på mødet. Følte mig ubehageligt til mode. Til sidst skulle alle have en individuel samtale med en konsulent. De var 3, vi var 35 og ventede pænt på at det blev vores tur.

Det er næsten umuligt at huske alle de ting vi skal, er virkelig bange for at lave fejl. For 6 år siden da jeg sidst var ledig i 2 1/2 måned fik jeg intet udbetalt netop pga en fejl.

Jeg har lavet en forsikring. Jeg indbetaler penge hver måned. Jeg trænger til en pause. Bare en lille pause. Jeg vil gerne arbejde snarest muligt igen. Jeg vil gerne finde et godt job. Det tager tid. Det kræver ro på. Jeg er ikke ude på at nasse på systemet eller lignende. Jeg trænger bare til en lille pause. Er det ikke ok ?

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Hej Sarah
  Hvad var grunden til at du ikke sygemeldte dig ? det var du jo i din gode ret til med de stresssymptomer du havde og stadig kan have.
  Jo helt i orden m en pause fra arbejdsmarkedet for dig tror bare ikke den må vare længe, da det så vil være sværere for dig at vende tilbage.
  Det er nok ikke fornuftigt at være alt for ærlig i medierne – ked af at sige det for jeg under dig virkelig en pause😍🥰
  A-kassen kigger på nettet og bruger det ofte.😖
  Knus fra Fritze og jeg håber det bedste for dig og dine skønne drenge 💙💗💙

  • SVAR

   Hej Fritze. Mange tak for dit svar. Hmmm nej det har du nok ret i. Set i bakspejlet skulle jeg have været sygemeldt. Min rådgiver fra fagforeningen rådede mig også til det. Mine to tætteste kolleger sagde det også, men først efter jeg havde sagt op. Nå, men done is done. Jeg var træt af at være sygemeldt og vil gerne igang med at undervise hurtigst muligt og det kan man jo ikke som sygemeldt. Det var nok grunden, men ærligt ja så havde en sygemelding været bedre. Endnu engang tak ❤️ Håber du har det godt 🌸🌸 knus fra mig…