Ønsker og håb for 2019

2018 mit hårdeste år til dato, var også en øjenåbner, det forstår jeg nu.  I 2019 må fidusen være at sætte handling bag ordene, ønskerne og drømmen.

2018 var pres, ensomhed, massiv træthed, udmattelse, kamp, nødplaner, terapi og stress. Det var året hvor jeg for alvor måtte bukke under og lade mig langtidssygemelde. Jeg forsøgte at jonglere med et krævende fuldtidsjob hvor mit job var (er) at hjælpe andre videre fra stress/angst/depression samtidig med jeg var (er) helt alene med to små børn og herudover også lige ville løbe et halvmarathon, rejse og uddanne mig og være der 110 procent for ungerne.  Jeg var i stort underskud af søvn, berøring, kram og omsorg (også kaldet hudsult) og til sidst kom den massive udmattelse og magtesløsheden. Jeg har i den grad ikke levet efter mine værdier og det bliver man altså syg af.

2018 var også langsom opvågning, vi fik en familieven fra børns voksenvenner, vi rejste en del (nødplanen), jeg tog en mindfulness uddannelse, startede op på en yogauddannelse, jeg har lavet bloggen, begyndt at vinterbade, lejet et værelse ud også er jeg begyndt at sige fra og at være tro over for mig selv og min krop. Jeg har også indset at jeg har flere spøgelser med fra min barndom end jeg reelt troede. Det jeg skulle have lært som barn er jeg nu igang med at lære ved hjælp fra min psykolog. F.eks. at sætte grænser, at sige fra, egen omsorg, det at være og ikke bare gøre, samt at mærke efter hvad det er JEG har lyst til. Alle disse er færdigheder  jeg ikke har lært som barn, grundet opvækst i en familie med til dels en psykisk syg far, men også et hjem hvor der er blevet drukket. Ikke nede på bænken druk, men lad os kalde det kultiveret druk.

Når der bliver drukket (for meget) alkohol omkring børn, føler de, helt intuitivt at de ikke er passet på. Der er et svigt. Et svigt der skaber selvværds problemer hos barnet. Alle de (ovenstående) ting der har med selvværdet at gøre har været helt uvant for mig og er noget jeg først nu i en alder af snart 42 år har indset at jeg skal kunne for at skabe et liv i balance for både mig og vigtigst af alt for de to børn jeg har sat i verden.

Så derfor er mit ønske for 2019 at leve efter mine værdier, bryde med ensomheden og hudsulten og bare være sammen med mine elskede unger. lad os se hvad der kommer til at ske. Jeg er klar!

 

 

 

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *