Instagram versus real life

5 timer og 8 minutter pr dag

Dette er min gennemsnitlige skærmtid pr dag. Skræmmende ik ?

Hele 8 timer har jeg brugt af min tid på at være på Instagram de sidste 7 dage

Jeg er hooked, afhængig kald det hvad du vil. Jeg ved at jeg har mistet kontrollen over min telefon. Og jeg ved at jeg IKKE kan lide at være adskilt fra den ret længe af gangen.

Digital detox

Jeg elsker eksperimenter og henover de næste tre uger lukker jeg ned for Instagram og facebook. Nej jeg skifter ikke min højt elskede telefon ud med en gammeldags Nokia model. Jeg har brug for blandt andet gpsen så vi ikke farer vild i bøtø skoven på Falster.

Et misbrug

Når man skal slippe et misbrug, ja jeg kalder det et misbrug, så skal der noget andet i stedet. Det bliver en bog, min yoga måtte og mit kamera. Elsker at tage billeder og har brugt min telefon til det tidligere, men nu hvor jeg vil øve mig i at være adskilt fra den så er det fedt at have kameraet.

En anden ting jeg vil øve mig i er IKKE at ville tage billeder hele tiden. 15000 billeder har jeg liggende på min telefon.

Istedet vil jeg tage en bevidst beslutning om hvornår jeg vil fotografere, som sidst da vi var på Falster og jeg fik ( synes jeg selv) taget nogle vildt fede billeder. Du kan se dem i sidste del af dette indlæg https://www.theklintholms.dk/vores-elskede-falster/

I morgen smutter vi til Falster igen og jeg vil ikke lave samme stunt som sidste gang hvor jeg byttede nærvær og en fantastisk oplevelse ud med: jeg skal lige have taget de her billeder og så skal jeg nok være der. Nej på denne her ferie vil jeg være til stede. Bevidst tilstede. Min telefon får ikke lov til stjæle mit nærvær. Sådan som den fik lov til på en smuk sommeraften sidste år på Falster.

Her er hvad der skete:

Det var en smuk sommeraften og efter aftensmaden besluttede vi os for at tage et smut til vandet og bade. Det var magisk. Et helt fantastisk lys over havet og fuldmånen der vogtede over os. Jeg kunne ikke styre mig selv, det var jo et helt fantastisk scenarie at tage billeder i. Ungerne var helt vilde. Frederik råbte igen igen: bade nu, bade nuuuu og Bastian pegede begejstret: se mor, seee mooor, stjerneskud. Han sagde det flere gange og jeg var bare: jeg skal liiige, mens jeg forsøgte at få nogle gode billeder af havet, fuldmånen og ungerne selvfølgelig.

At gemme oplevelser i hjertet og ikke på mobilen

Jeg bliver helt stresset af at genopleve det. Hvorfor var det så vigtigt med de billeder ? Det forstyrrede i den grad oplevelsen. Da jeg fik styret min lyst hoppede vi i vandet og ungerne hvinede af fryd. Lidt senere da vi var tilbage i sommerhuset var vi glade og helt høje på energi.

Næste gang vi sammen har sådan en fin og dejlig oplevelse vil jeg ikke lade mig afbryde eller forstyrre af min telefon. Jeg vil være til stede og gemme oplevelsen i mit hjerte istedet for i en app på min telefon.

På billederne ser jeg en meget ivrig Bastian der gør alt for at få mig til at kigge på de stjerneskud som han var enormt begejstret over.( flyvere på himlen )

På vores ferie der starter i morgen, vil jeg dele hans begejstring uden at lade mig forstyrre af min telefon. Efter ferien kan du læse om mine insta abstinenser.

Ønsker dig en dejlig sommer, vi ses ☺️

Kærligst Sarah

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *