Hej tømmermænd, længe siden…

kæft hvor har jeg tit været små sur og irriteret hvis nogen har brokket sig over de er trætte efter en weekend med bytur, for sent i seng, for meget netflix og lignende. Synes ikke de kan tillade sig at klage over træthed nu hvor det er selvforskyldt og de rent faktisk har hygget sig til den. Det må de godt holde for sig selv! TAK.

Jeg er jo meget mere træt end dem, uden overhovedet at have tænkt på at blive oppe til kl 22.00 lørdag aften. Før igår, tænkte jeg ofte: jeg vil også have tømmermænd, jeg vil også have en søndag på langs kun med netflix, jeg vil også i byen osv. Idag tænker jeg anderledes.

En human transformer

Eller nej, vil da gerne i byen igen ( om et halvt års tid ) og ligge på langs med netflix, men det bliver uden tømmermænd.

Jeg er flov og jeg skammer mig. Det gør jeg og jeg er ked af det. Mere igår end i dag. Min stress coach hjalp mig med at deale med de negative tanker, da jeg var hos ham for sidste gang i morges.

For det er da så fedt! Jeg havde overskud til at invitere gæster, servere mad ( det meste godt nok hentet ude i byen) fixe lejligheden og dulle mig selv op. What a feeling! Følte mig som en human transformer. Tænk pludselig at have et hjem der skinner og et helt rent gulv og udsigt til selskab med fantastiske veninder, lækker mad, drinks, dans og alt muligt andet dejligt.

Sad en halv time og bare nød mit gulv, mit rene nyvaskede gulv. Føltes så godt at jeg fik lyst til også at vaske gulv idag.

Søndag på langs

Det VAR en dejlig aften. Jeg fik mine længe ventede tømmermænd og søndagen på langs. Nu lover jeg aldrig mere at blive sur på folk der er trætte efter en tur i byen. For at komme sig efter sådan en omgang er mere tough end den tougheste af alle søndage med børn der pisker rundt fra 6 morgen til 20.00 aften.

Kort tid aften Bastian kom ind af døren stod jeg med hovedet i toilettet. Midt i det hele kunne jeg høre det velkendte MOOOAAAR og han kom ud til mig imens jeg stod der og snakkede pænt med Ulrik. Mor har lidt ondt i maven, skat, sagde jeg og kunne have smidt mig selv ud fra 3. sal i ren skam.

Nej nej nej. Du er 42 år, du har lige skrevet om hvordan du gerne vil give dine børn et fornuftigt forhold til alkohol og så kan du ikke styre din egen brandert. For helvede. Øv hvor var jeg træt af mig lige der.

Pinligt, så pinligt. Min bror der havde passet Bastian var der imens jeg kastede op. Min svigerinde og nevø var der også. Æv hvor pinligt de lige skulle være vidne til den seance. Nå, så ja en selvforskyldt træthed har jeg nu og jeg fik min søndag på langs. Den var Bastian nemlig med på, så vi spiste popcorn, kage, pizza, drak cola ( kun mig) og netflixede hele dagen under dynen kun afbrudt af ti minutters leg med racerbanen.

Stakkels krop

Den følelse jeg havde igår var velkendt. Både tristheden, skammen og utilpasheden i kroppen. Troede alligevel jeg efter mange år havde lært at styre mig. Heldigvis er det heller ikke sket ( før nu) mens jeg har haft børn, tilgengæld skete det ret ofte i årene fra 15 til midt i 30 erne. Altså at jeg kom til at drikke for meget til en fest eller på en bytur, med Black outs og hæslige tømmermænd til følge.

Den gode følelse fra det dejlige selskab, samtalerne, dansene, de gode drinks og boblerne blev afløst af skammen og utilpasheden i kroppen. Det er ærgerligt. Der er ingen grund til at blive for fuld. Det er dejligt at være tipsy en gang imellem, men at være så fuld at man kaster op og blir i tvivl om man har været upassende. Det er sgu for dumt og ucharmende. Det bliver et nej herfra!! Må se at blive voksen og ansvarlig og det i en fart. ( haha i wish ) Men gad godt! Rolig nu, tænker du måske. Det var bare en enkelt aften. Ja og det kan også ske igen selvom jeg håber det ikke gør.

Skal vi være venner igen

Jeg har det bedst når jeg er god ved min krop.

Misforstå mig ikke en fest kan også være selvpleje også selvom der er alkohol indblandet. Det giver energi at slippe hverdagen for en stund. Det er dejligt at slå sig løs og slippe hæmninger ved hjælpe af lidt alkohol. Lidt er fint, jo. Dont overdo it. Jeg bliver tipsy af bare et halvt glas bobler, så ro på søster. Du behøver ikke drikke dig i hegnet. Men noget tager over når først jeg er blevet fuld. Så kan jeg ikke stoppe igen. Næste fest ( om et par år) vil jeg være ekstra OBS.

I dag har jeg vinterbadet, været i sauna og drukket greenies. Det føles godt. Ok, vi fik kage til morgenmad, men det er vel bedre end ingen morgenmad. Jeg var også hos min coach for sidste gang. On my own now. Eller næsten, jeg har min psykolog men min næste tid hos hende er først til juni.

Kære krop, jeg lover at være god ved dig. Jeg lover også at være god og kærlig overfor mig selv. Også når jeg laver fejl, som fx i lørdags hvor jeg kom til at drikke for meget. Det er heldigvis en sjældenhed efterhånden. Her er hvad jeg ved der hjælper mig:

Mindfulness og meditation. Det er så vigtigt og jeg vil komme mere ind på senere hvorfor.

Nu vil jeg slutte dette skriv med lidt info fra sundhedsstyrelsens hjemmeside om alkohol:

Sundhedsstyrelsens 7 udmeldinger om alkohol

  • Intet alkoholforbrug er risikofrit for dit helbred
  • Drik ikke alkohol for din sundheds skyld
  • Du har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd
  • Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis du drikker mere end 14/21 om ugen
  • Stop før 5 genstande ved samme lejlighed
  • Er du gravid – undgå alkohol. Prøver du at blive gravid – undgå alkohol for en sikkerheds skyld
  • Er du ældre – vær særlig forsigtig med alkohol

Børn og unge

  • Børn og unge under 16 år anbefales ikke at drikke alkohol
  • Unge mellem 16 og 18 år anbefales at drikke mindst muligt og stoppe før 5 genstande ved samme lejlighed.

Tusind tak fordi du læste med

Kærligst Sarah ❤️

PS. Du er velkommen til at læse mit seneste skriv om samme emne:

Unge, alkohol og tabu

 

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *