Sydafrika, forberedelser (del 2)

Drømte om en rejse, men havde ikke nogen i udsigt. Den 2. marts skrev jeg for sjov på facebook at nu ville jeg gerne snart rejse så jeg kunne bytte stress skriverier ud med rejseskriverier.  Dagen efter dukkede der sjovt nok en mulighed op. Rejseburaeuet Tid til ro søgte rejseskribenter til en yoga/mindfulness rejse til Sydafrika. Kunne ikke andet end at søge den og en halv time senere var ansøgningen sendt afsted. Dagen efter fik jeg svar:

Tak for din ansøgning, vi vil gerne samarbejde med dig og have dig som rejseskribent på rejsen til Sydafrika i marts.

Starten på forberedelserne kan du læse her:

Sydafrika, måske ses vi om lidt (del 1)

Tiden har nærmest stået stille siden ovenstående besked tikkede ind i min mailboks. Jeg har passet mit fuldtidsjob og ungerne selvfølgelig men samtidig sat hårdt ind på at få alt til at falde på plads til rejsen. Der har været mussestille på bloggen imens.

Det var SÅ tæt på at jeg måtte lade det hele falde til jorden!

Flere gange rykkede jeg statsforvaltningen for dokumentet om fuld forældremyndighed. Men det var ikke noget at gøre, jeg måtte bare vente fik jeg at vide.

Udover dokumentet fra SF skal jeg også have dåbsattester oversat til engelsk på ungerne. Det bestilte jeg på nettet. Modtag kun på Bastian og fandt også udad at det var den forkerte slags jeg havde bestilt. Om igen! Istedet bestilte jeg til afhentning på sognekontoret. Hentede dem torsdag efter arbejde. Pyyyh så var der også styr på det.

14 dage før afrejse fandt jeg ud af at Frederiks pas var udløbet. Samme dag fik jeg bestilt tid til et nyt, hentede ungerne tidligt, smuttede forbi fotografen og borgerservice. 5 dage senere lå passet i postkassen. Tak!

Vacciner

Jeg havde taget en omsorgsdag i mandags så vi kunne blive vaccineret. Uheldigvis havde apoteket kun vacciner til ungerne så jeg måtte vente. Blev meddelt at de kunne få den hjem til fredag. Torsdag ringede jeg for en sikkerheds skyld for at høre om den var kommet og om jeg kunne hente den så tidligt som mulig så jeg kunne nå til lægen inden klokken ni for derefter at køre til Jylland. Fik at vide at de kunne vaccinere mig på apoteket og det ville da gøre dagen en smule nemmere. Frederik skulle også i vuggestue for senere at blive hentet af sin far. 

Jeg fik mine vacciner på apoteket af en sød og informativ dame, hvorefter Vi ræsede hjem for at muge ud i en forsømt lejlighed og pakke til weekenden. Bastian skal være hos min mor til tirsdag og Frederik hos sin far til mandag så jeg har en chance for at få pakket og gjort klar til turen. Her søndag sidst på eftermiddagen sidder jeg bare og skriver og har endnu ikke pakket en enkelt ting. På onsdag rejser vi!

Deadline

Alle de ovenstående forberedelser er fuldstændig ligegyldige hvis ikke vi får det dokument fra statsforvaltningen. Flybilletterne til rejsen skulle betales senest tirsdag. Mandagen før var det stadig ikke kommet. Den mandag var jeg udmattet og modløs. Der var stadig et håb om at komme afsted, men håbet blev mindre for hver time der gik. En forkølelse og underlig ømhed havde sat sig i kroppen, så jeg gik en tur i stedet for at tage til groove. På broen over vigerslevvej stoppede jeg op et øjeblik. Månen (der var næsten fuld) på min højre side skinnede om kap med solen på den anden side af mig. Der opstod noget magisk. Lige der. Jeg tillod mig at modtage universets energi. Der mellem solens og månens enorme kræfter lukkede jeg øjnene. Kom til stede. Nærværende og modtagende. Åben. 

Dagen efter var jeg fyldt med snot, hostede grimt, men havde ingen feber. Jeg meldte mig syg. Det ville jeg aldrig ha gjort for år tilbage. Det viste sig at være en god beslutning.  Afleverede ungerne og hoppede hjem under dynen. Passiv. Havde stadig ikke modtaget dokumentet og slukøret var jeg begyndt at acceptere at vores rejse ikke ville blive til noget. Der var 6 timer til deadline for betaling. Besluttede mig for at give det et sidste shot, så jeg greb telefonen og ringede det velkendte nummer til statsforvaltningen. Til min overraskelse fik jeg fat en hjælpsom stemme der gik på opgaven med det samme. Det gav mig ny energi og en boblende følelse i kroppen så jeg ikke længere kunne holde mig passiv. Straks gik jegigang med huslige ting indtil jeg blev stoppet af et opkald. Det var en jurist som fortalte mig at han godt kunne udstede dokumentet. OMG. Virkelig? Jep, dog ikke på engelsk, så jeg skulle selv finde en oversætter samt jeg skulle på statsforvaltningen og have dokumentet stemplet og underskrevet. Kort efter lå dokumentet i min eboks og jeg fandt mig selv i den lange kø på statsforvaltningen. En time senere kunne jeg gå derfra med mine længe ventede dokumenter. En time før deadline fik jeg købt og betalt flybillterne til rejsen. Inden jeg hentede ungerne nåede til et kopicenter på Vesterbro hvor jeg fik scannet de vigtige papirer og sendt afsted til en oversætter. Sådan! Nu skulle det hele være på plads. 

Spænding 

Er det så nok til at komme ind i landet? Det håber jeg virkelig, for det er en lang rejse vi begiver os ud på. Mange gange har jeg ringet til den sydafrikanske ambassade for at dobbelttjekke om det nu er godt nok det hele. Hver gang får jeg at vide at det er det. Må stole på det, selvom jeg stadig har en tvivl. Som om jeg ikke rigtig vil tro på at vi kommer afsted. Det hele er gået så stærkt. Tilbage er der kun at få pakket. Jeg er virkelig nervøs!

    Wish me luck        Wish me luck       Wish me luck     Wish me luck

Sydafrika Tjekliste

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *