Elastic Movement Therapy ( EMT )

Jeg har det bedre. Min krop er rolig, mit sind slapper af. Jeg har en blød og boblende fornemmelse i kroppen. Det sitrer lidt. 

Du er stresset, sagde Anne Gitte til mig mens jeg lå der på briksen, helt sårbar, men også tryg. Det var min nr to behandling ud af tre. Denne gang tid til at gå lidt dybere.

Behandling nr 1

For 14 dage siden da jeg ankom til min første EMT behandling trak jeg ikke vejret. Eller jo det gjorde jeg selvfølgelig, men jeg havde en følelse af at jeg skulle hive efter vejret. Jeg havde ingen føling med mit åndedræt og var ikke i kontakt med min krop. Træt og anspændt lagde jeg mig på briksen. 

Anne Gitte tog udgangspunkt i netop det: Mit åndedræt. Med blide stræk, let berøring og guidet afspænding kunne jeg mærke mit åndedræt igen. Jeg fik løsnet musklerne omkring bryst og ryg og mave. Min krop kom i flow.

Energien stagnerer når der er spændinger. En spænding et sted kan påvirke kroppen et andet sted. Vores bindevæv/fascier forbinder hele vores krop. Gennem arbejdet med disse vil kroppen give efter flere steder, når du løsner et sted. Det hele er forbundet. Jeg svævede fra min første behandling. 

Behandlingen aktiverer det parasympatiske nervesystem. Det mærker jeg tydeligt. Tankemylderet forsvandt og min krop føltes blød og medgørlig. 

Behandling nr 2

Anne Gitte lægger en hånd på mit brystben og beder mig om at smelte under hendes hånd. Jeg følger hendes instruktion og mærker kroppen giver efter. Til denne behandling sætter Anne Gitte blandt andet fokus på solar plexus. Det er interessant for jeg ved ( fra min yoga udannelse ) at omkring solar plexus sidder vores identitetsfølelse, relationer til andre og vores livsenergi. 

Interessant fordi jeg lige nu står midt at bryde op i en relation og af den vej står til at ændre min identitetsfølelse og forhåbentlig på sigt min livsenergi. Var det det Anne Gitte fornemmede da hun satte fokus på solar plexus ? Jeg tror det.

I ugen efter tog jeg konfrontationen med pågældende og fik sagt ting jeg ikke havde troet jeg ville få sagt i dette liv.

Min nr to behandling slutter med at jeg får ros og et godt råd med på vejen: Nu er det tid til at du tager dig af dig selv, fik jeg at vide. 

Behandling nr 3

Da jeg mødte til min tredje behandling var jeg træt, men ikke længere stresset på samme måde som første og anden gang. Det bemærker Anne Gitte, jeg får ros ( igen ) og bliver bekræftet i at jeg er på vej i den rigtige retning. 

Efter Anne Gitte har haft fingre i min højre side, med stræk, tryk og løsnende strøg mærker jeg en enorm forskel. Behandlingen går i dybden, min krop giver efter og musklerne slapper af. Min mave begynder at rumstere. Tjek, det parasympatiske nervesystem er aktiveret.

På briksen bliver jeg bragt til nuet, bliver bevidst om i hvilken tilstand både min krop og sind er i. Lige der. Jeg får også at vide hvad jeg skal arbejde videre med. 

Færre spændinger og stresssymptomer

Gennem behandlingen med EMT har jeg fået løsnet op for og mindsket både spændinger og stress symptomer.

Under min behandling nr tre får Anne Gitte fat i mine fingre og mærker de er spændte. Hvad holder du fast i, spørger hun ? I takt med mine hænder og fingre bliver blødere er jeg klar til at give slip. Jeg mærker min krop give efter og spændingerne flytte på sig. Der sker noget aktivt i min krop og jeg er ikke tvivl. EMT har givet mig både mere blødhed, frihed og betydeligt færre spændinger. Jeg går derfra med en fantastisk følelse i kroppen.

Jordforbindelse

Efter behandlingen er jeg mere klar i hovedet, min krop føles blød. Da jeg står på gulvet i mit køkken lidt senere på dagen mærker jeg begge mine fødder i tydelig og god kontakt til gulvet. Jeg har fået jordforbindelse. 

Det sidste Anne Gitte sagde til mig inden jeg gik ud af døren var en reminder om at trække vejret dybt. Jeg er fysioterapeut og kender til vigtighed i at pleje mit åndedræt, men det er ikke ens betydende med at jeg får det gjort. Det hjælper at få det påtalt.

Små gode fif

Det er noget af det du også får hos Anne Gitte, små kærlige ideer til hvad du kan gøre lidt mere af.  Det i kombination med behandlingen har hjulpet mig til mere ro i kroppen og en tro på at jeg er på rette vej.

Selve behandlingen med EMT

Det unikke behandlingskoncept Elastic Movement Therepy™, EMT, er udviklet af fysioterapeut Hilde Holan Gudding. Behandlingen er en unik fusion af ”hands on” teknikker, aktiv bevægelse og coaching værktøjer, som i kombination skaber effektive og langvarige resultater. Ved personlige konsultationer udvikler vi sammen en plan for dine behov, og det er næsten altid en blanding af behandling og øvelser. EMT fokuserer på helhed, og på at give dig en fornemmelse af årsagssammenhænge. Forståelsen af kroppen og sammenhænge hjælper i processen med at undgå problematikkerne i fremtiden.

Du skal forvente min. 3 behandlingsgange samt en aktiv indsats fra din side ind imellem behandlingerne.

Ved 1. behandlingsgang bliver din problematik kortlagt og forløbet opstartes. 

Du får enkelte øvelser tilpasset dine behov. 

Efter 3 gange skal der være en mærkbar effekt af behandlingsforløbet og her evaluerer vi og planlægger evt. videre forløb. 

Mange vælger at optimere investeringen i egen krop ved at forlænge forløbet ud over 3 gange, som giver en langvarig og særdeles effekt for din krop.

Jeg kan på det varmeste anbefale Anne Gitte (agpilates) og EMT

Klinikken ligger i indre København: Nørregade 40, 5. sal.

For mere info tjek agpilates elastic training på facebook eller følg dette link til hendes instagramprofil:

https://instagram.com/agpilates?igshid=1wqzcqu241ejs

Der er lige nu rabat at hente på tre behandlinger: normalpris 2100,- med rabat nu kun: 1600,-

Og en workshop coming up:

”TRÆK VEJRET OG SKAB RO OG BALANCE I KROP OG SIND” TRÆN DIT ÅNDEDRÆT

AG Pilates – Elastic Training tilbyder dig i samarbejde med Elastic Stability en 2 1⁄2 times skøn træning
Er du stresset, har du problemer med vejrtrækningen eller vil du bare gerne have ro og balance i krop og sind, så vil træning af dit åndedræt være lige noget for dig!

Der er kun 10 pladser!

Workshoppen har fokus på Fascia ( kroppens bindevævsstrukturer) og dit åndedræt træningen tager udgangspunkt i EMT (Elastic Movement Therapy)
Med denne type af træning kan du opleve, at dine bevægelser og din vejrtrækning bliver friere – forstået på den måde at du bliver bedre til at udnytte fascia-strukturens elastiske egenskaber. Træningen er understøttet af den nyeste forskning inden for bevægelse og træning af fascia
Denne intensive træning vil give dig en bedre forståelse af, hvordan fascia og åndedrættet fungerer og ved hjælp af simple, effektive øvelser, vil du få et redskab der optimere dit åndedræt og øvelser du kan bruge i din hverdag også efter træningen.
Målrettet træning med åndedrættet har en overraskende positiv effekt på humøret og det styrker sundheden og samarbejdet mellem krop og sind.

Hvor: Sofieb, Rosenkæret 13, st.th, 2860 Søborg
Pris: 399 kr.
Tilmelding: send en mail eller SMS med dit navn, mobilnummer og mailadresse til, agpilatesogpt@gmail.com eller på 22 62 69 11. Indbetal 399,-kr på mobilpay 86197, du vil derefter få tilsendt en faktura og er sikret en plads på workshoppen.

Ren forkælelse

Workshoppen by the way er ren forkælelse til dig og din krop ❤️ Her ser du mig i action på ovenstående workshop:

Anne Gitte er mester i at guide dig ind stillinger og øvelser så kroppen både udfordres, smidiggøres og blødgøres. Det er velvære og egen omsorg på højt niveau. Der anvendes flere forskellige redskaber som bolde, store som små og ruller af forskellige størrelser mm.

Din krop vil takke dig! ❤️❤️❤️

Lignende indlæg

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *